Tehnica PRF

Procedura PRF (Platelet-Rich Fibrin) este o tehnică utilizată în stomatologie care vizează accelerarea procesului de vindecare și îmbunătățirea rezultatelor după o intervenție chirurgicală.

Întrebuințarea procedurii PRF este multiplă, recurgându-se la tehnică chiar și în cazul afecțiunilor parodontale.

Datorită rolului trombocitelor în procesul de vindecare, procedura este considerată un instrument cheie pentru regenerarea parodontală (boli parodontale situate în faza de debut sau care nu se află în puseu de acutizare/reacutizare).

Chiagurile de sânge create prin acțiunea PRF-ului declanșează procesul de vindecare parodontală. Astfel, substanțele eliberate din trombocite contribuie la regenerarea țesuturilor, reducerea inflamației, creșterea imunității și diminuarea riscului de infecție.

PRF poate fi, de asemenea, utilizat pentru a stimula creșterea țesutului osos, în cazul în care este necesară o reconstrucție osoasă înaintea inserării unui implant dentar.

Revoluționara tehnică implică recoltarea sângelui de la pacient și separarea trombocitelor prin centrifugare. Trombocitele concentrate sunt apoi aplicate în zona afectată, unde vor acționa ca un factor de creștere pentru țesuturile din jur.

Specialiștii clinicii AdaDent ne asigură că manopera este una non-invazivă și ușor de realizat, cu riscuri minime și rezultate evidente în ceea ce privește recuperarea după intervențiile efectuate.

În clinica noastră, Dr. Ada Ștefănescu realizează cu succes tehnica PRF oferind pacienților soluții complete de tratament în care riscurile sunt inexistente, perioada de vindecare și de recuperare redusă, iar senzația de durere diminuată.

Utilizând PRF putem îmbunătăți calitatea vieții pacientului!Află de la specialiștii noștri despre avantajele, pașii procedurii si costurile aferente.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *